Εσύ πόσο καλά ξέρεις την καφετέριά σου;

Ως ιδιοκτήτης καφέ, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχεις αμέτρητες υποχρεώσεις και χίλια δυο πράγματα στο μυαλό σου: παραγγελίες, μισθοί, προσωπικό, εξοπλισμός και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.

Πάρε, όμως, 1-2 λεπτά, για να αναλογιστείς κάτι, που ίσως σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης με τον οποίο διαχειρίζεσαι την επιχείρησή σου για πάντα:

Πόσο καλά θεωρείς ότι γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στην καφετέριά σου;

Το να είσαι κυριολεκτικά όλη μέρα, κάθε μέρα μέσα στην επιχείρηση είναι μάλλον αδύνατο, με τόσες άλλες υποχρεώσεις να τρέχουν ταυτόχρονα. Αλλά ακόμη κι αν είσαι εκεί τις περισσότερες ώρες, γνωρίζεις τι ακριβώς γίνεται όσο λείπεις;

Ποια είναι η συμπεριφορά και οι συνήθειες των υπαλλήλων, όταν δεν είσαι εσύ μπροστά;  Πόσο καλά καθαρίζεται και φροντίζεται ο -πανάκριβος- εξοπλισμός της επιχείρησής σου; Γίνεται σωστή διαχείριση των προμηθειών για τις οποίες πληρώνεις;

Γενικά, οι λειτουργίες μιας καφετέριας είναι πολλές, αλλά υπάρχουν τρεις βασικοί τομείς στους οποίους στηρίζεται η επιτυχία της. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχό τους:

Το προσωπικό – Πόσο καλά το γνωρίζεις;

Και φυσικά δεν εννοούμε να ξέρεις ότι είναι καλά παιδιά. Αυτό μόνο του δεν αρκεί. Το σημαντικότερο όλων είναι να ξέρεις ότι ο τρόπος που δουλεύουν (είσαι-δεν είσαι εκεί) συνάδει με τις ανάγκες και τη φιλοσοφία της καφετέριάς σου.

Μήπως, για παράδειγμα, ο μπαρίστα καμιά φορά «ξεχνιέται» και αμελεί την καθαριότητα του εξοπλισμού; Μήπως ενθουσιάζεται βλέποντας την παρέα του να έρχεται και μοιράζει δωρεάν καφέδες συνέχεια; Μήπως δεν είναι και ιδιαίτερα οικονόμος και σπαταλάει περισσότερο καφέ απ’ όσο θα έπρεπε;

Και το σημαντικότερο: έχεις βρει κάποιον τρόπο/μηχανισμό, ώστε να ελέγχεις όλες τις παραπάνω παραμέτρους;

Γιατί όσο κι αν είναι «άτομο εμπιστοσύνης» κάποιο μέλος του προσωπικού σου, άνθρωπος είναι και αυτός και δε μπορεί να γνωρίζει και να βλέπει τα πάντα ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ποιοτικός έλεγχος – Αφού μπορείς καλύτερα, γιατί να μην το κάνεις;

Σίγουρα, ανοίγοντας την επιχείρησή σου, ένας από τους στόχους σου θα ήταν κάθε καφές που σερβίρεις να είναι ο καλύτερος δυνατός σε ποιότητα και γεύση.

Έτσι, επένδυσες σε καταπληκτικές ποικιλίες καφέ, έδωσες μια μικρή περιουσία για να αποκτήσεις σύγχρονο εξοπλισμό και έψαξες πολύ για να βρεις τον κατάλληλο μπαρίστα.

Και έκανες πολύ καλά! Αλλά γνωρίζεις ίσως καλύτερα από εμάς ότι για να διατηρήσεις την ποιότητα του καφέ σου στην κορυφή, πρέπει κάθε μέρα -κυριολεκτικά- να βεβαιώνεσαι ότι όλα γίνονται όπως πρέπει.

Εδώ, ο ρόλος του μπαρίστα είναι βασικός. Για παράδειγμα, είναι συνεπής με τους χρόνους εκχύλισης; Καθαρίζει σωστά και όσο συχνά χρειάζεται τις μηχανές, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του καφέ; Και φυσικά, το κάνει πάντα με το σωστό τρόπο, δηλαδή με τον τρόπο που ενδείκνυται για το συγκεκριμένο εξοπλισμό ή αφήνει λίγο τα πράγματα στην τύχη τους;

Εξοπλισμός – ο θησαυρός της επιχείρησής σου

Ο εξοπλισμός που έχεις αγοράσει για την καφετέριά σου είναι ίσως η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη επένδυση που έκανες. Είναι ένας πραγματικός θησαυρός μέσα στην επιχείρησή σου.

Όχι μόνο καθορίζει την ποιότητα του καφέ σου-άρα και την ικανοποίηση των πελατών- αλλά ήταν κι ένα μεγάλο έξοδο για σένα, επομένως πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα είναι αποδοτικός και θα διαρκέσει στο χρόνο.

Πώς θα βεβαιωθείς ότι θα διαρκέσει στο χρόνο; Όπως είπαμε και πιο πάνω, είναι αρχικά εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις αν ο καθαρισμός των μηχανών καφέ γίνεται σωστά.

Έτσι, ο εξοπλισμός θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δε θα χρειάζεται να πετάς τα λεφτά σου κάθε τρεις και λίγο για συντήρηση ή, ακόμη χειρότερα, για την αγορά νέων μηχανημάτων.

Αλλά ταυτόχρονα, δε θα πρέπει να αμελείται η συντήρηση όλου του εξοπλισμού, ακριβώς όταν χρειάζεται, πριν τα άλατα, τα έλαια του καφέ και άλλοι παράγοντες αρχίσουν να τον φθείρουν.

Πώς θα γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στην καφετέριά σου;

Ίσως αγχώθηκες διαβάζοντας πόσα πολλά είναι αυτά που γίνονται -ή δε γίνονται- καθημερινά στην επιχείρησή σου, και μπορεί να μην τα γνωρίζεις, γιατί τρέχεις συνεχώς να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για την επιτυχία της.

Η αλήθεια είναι πως όσο ελεύθερο χρόνο και διάθεση να έχεις, ορισμένα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχό σου.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, όμως, μπορεί ευτυχώς η τεχνολογία να σου λύσει τα χέρια. Για την ακρίβεια, να γίνει το δεξί σου χέρι.

Η τεχνολογία της BibeCoffee

Η BibeCoffee είναι το σύστημα που θα σου δώσει τη δυνατότητα να έχεις τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής σου από το κινητό σου, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

Για την ακρίβεια, είναι παραπάνω από ένα απλό σύστημα. Είναι το «άτομο εμπιστοσύνης» που πάντα έψαχνες, που θα σου λέει την αλήθεια με αριθμούς.

Είναι η υπενθύμιση που χρειάζεσαι για να προγραμματίσεις τη συντήρηση του εξοπλισμού ή για να παραγγείλεις προμήθειες.

Είναι η προειδοποίηση που θέλεις, για να γνωρίζεις ότι η ποιότητα του καφέ σου είναι ή δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα.

Είναι όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την επιχείρησή σου, χωρίς να χρειάζεται να είσαι όλη τη μέρα στην επιχείρησή σου.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τη BibeCoffee και να καταλάβεις πώς ακριβώς λειτουργεί και γιατί θα σε ωφελήσει, μπορείς να προγραμματίσεις σήμερα ένα ραντεβού με την ομάδα μας.

Θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε μαζί πώς θα πάμε την καφετέριά σου στο επόμενο επίπεδο.
Κάνε κλικ εδώ, για να κλείσεις ένα ραντεβού και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου!

More To Explore

Uncategorized

Ποιο είναι το 1 στοιχείο που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία της καφετέριάς σου;

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία της καφετέριας σου; Ως ιδιοκτήτης καφετέριας, ξέρουμε ότι προσπαθείς συνεχώς να παρέχεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ και