Τι υποβαθμίζει την ποιότητα του καφέ της επιχείρησής σου;

Κορυφαίας ποιότητας κόκκοι καφέ, ένας πανάκριβος εξοπλισμός, κι ένας έμπειρος μπαρίστα. Τι μπορεί να πάει λάθος σε αυτό το συνδυασμό;

Εάν είσαι ιδιοκτήτης καφέ, είμαστε σίγουροι πως αυτά είναι τα τρία πρώτα πράγματα που κοίταξες να εξασφαλίσεις, θέλοντας να προσφέρεις στους πελάτες που σε εμπιστεύονται την καλύτερη εμπειρία καφέ.

Και βέβαια έκανες μια εξαιρετική αρχή! Μήπως, όμως, τελικά ο συνδυασμός αυτός δεν είναι άχαστος;

Μήπως υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα και την τελική γεύση του καφέ που προσφέρεις και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, χάνεις πελατεία;

Είναι λογικό και αναμενόμενο ανάμεσα στις τόσες υποχρεώσεις που έχεις ως ιδιοκτήτης καφέ, ορισμένα πράγματα να ξεφεύγουν από τον έλεγχό σου.

Δεν είναι κρίμα, όμως, όλη αυτή η προσπάθεια που κάνεις καθημερινά για την επιχείρησή σου, να πέφτει τελικά στο κενό;

Μην ανησυχείς, όμως, σ’ έχουμε. Ήρθε η στιγμή να μάθεις τους 3 εχθρούς του καλού καφέ για κάθε καφετερία και το κυριότερο; Πώς θα καταφέρεις να τους κερδίσεις! Ξεκινάμε;

Παραμελημένος Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός καφέ είναι στην ουσία μια μικρή περιουσία για σένα – το γνωρίζουμε καλά. Κοστίζει ακριβά και ταυτόχρονα ένας πραγματικά καλός εξοπλισμός είναι το Α και το Ω για την παρασκευή ποιοτικού καφέ.

Ωστόσο, ακόμη κι αν έχεις προμηθευτεί τις καλύτερες μηχανές εσπρέσο της αγοράς, ποτέ δε θα πετύχεις τη μέγιστη ποιότητα καφέ, αν δε λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ένα βασικό καθήκον: τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους.

Μια παραμελημένη μηχανή μπορεί πραγματικά να καταστρέψει την εμπειρία των πελατών σου, αφού αφήνει στον καφέ μια πικρή γεύση και αλλοιώνει τόσο την υφή όσο και την όψη του.

Άραγε, λοιπόν, ο μπαρίστα καθαρίζει όσο τακτικά και όσο καλά χρειάζεται τον εξοπλισμό; Γνωρίζει τον ενδεδειγμένο τρόπο να το κάνει; Μήπως καμιά φορά το ξεχνάει ή υποτιμά γενικότερα την αξία μιας καθαρής μηχανής καφέ;

Φυσικά, πέρα από τον τακτικό καθαρισμό, δεν πρέπει να αμελείται και η συντήρηση του εξοπλισμού μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βέβαια, να μου πεις, έχεις χίλια πράγματα στο μυαλό σου.

Πού να θυμάσαι ότι αυτό το μήνα είναι η ώρα για συντήρηση; Έλα όμως που είναι βασική υποχρέωση, που αν την αγνοήσουμε, θα την πληρώσουμε ακριβά…

Βιαστική Παρασκευή

Μια από τις σημαντικότερες αρετές ενός μπαρίστα είναι αδιαμφισβήτητα η ταχύτητά του. Ειδικά σε ώρες αιχμής, κάθε ιδιοκτήτης καφετέριας ψάχνει έναν σβέλτο μπαρίστα, που θα τα βγάλει πέρα και θα εξυπηρετήσει γρήγορα κάθε ανυπόμονο πελάτη.

Το θέμα, βέβαια, είναι ο πελάτης όχι μόνο να εξυπηρετηθεί γρήγορα, αλλά να μείνει και ικανοποιημένος από το γευστικό αποτέλεσμα, σωστά;

Μήπως, όμως, το προσωπικό της καφετέριάς μας θυσιάζει λίγη από την ποιότητα του καφέ, προκειμένου να εξυπηρετήσει πιο γρήγορα;

Μήπως, λοιπόν, δεν τηρεί τους σωστούς χρόνους εκχύλισης ή δεν υπολογίζει με ακρίβεια τις αναλογίες;

Ειδικά η τήρηση του ιδανικού χρόνου εκχύλισης, ανάλογα με το είδος του καφέ που παρασκευάζουμε, καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό τη γεύση του καφέ.

Χαμηλή ποιότητα νερού

Σχεδόν το 95% κάθε κούπας καφέ που προσφέρουμε αποτελείται από νερό. Επομένως, όπως καταλαβαίνεις, το νερό επηρεάζει άμεσα τόσο τη γεύση όσο και τη γενικότερη ποιότητα του καφέ.

Το νερό, ανάλογα με τα στοιχεία που περιέχει (ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο) και την περιεκτικότητα αυτών των στοιχείων, μπορεί πραγματικά να στιγματίσει τη γεύση του καφέ μας.

Εκτός αυτού, ένα κακής ποιότητας νερό μπορεί να ευθύνεται για τη συσσώρευση αλάτων στον εξοπλισμό μας, τα οποία φυσικά τον φθείρουν και μειώνουν την αποδοτικότητά του.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να συντηρούμε και να αλλάζουμε τα φίλτρα νερού των μηχανών μας τακτικά, ώστε να μη συσσωρεύονται άλατα και άλλα στοιχεία που επηρεάζουν τόσο τη γεύση του καφέ όσο και την απόδοση των μηχανών μας.

Η λύση της τεχνολογίας

Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν χιλιάδες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες τελικά μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν τον καφέ.

Ορισμένες, όπως η επιλογή ενός καλού εξοπλισμού, είναι στο χέρι μας και μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Πολλοί άλλοι παράγοντες, όμως, είναι πολύ πιθανό να ξεφεύγουν από την προσοχή μας.

Και βέβαια, έχεις πολύ πιο σημαντικά πράγματα να φροντίσεις στην επιχείρησή σου από το να κάθεσαι όλη μέρα πάνω από το κεφάλι του προσωπικού σου και να τους ελέγχεις.

Και ξέρεις κάτι; Δε χρειάζεται κιόλας. Γιατί πολύ απλά, όλα όσα δε μπορείς, δε θέλεις ή δεν προλαβαίνεις να κάνεις, τα κάνει η τεχνολογία για σένα.

Και στην περίπτωσή σου συγκεκριμένα, η BibeCoffee.
Η BibeCoffee είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται με όλο τον εξοπλισμό της καφετέριάς σου και θα είναι τα μάτια και τα αφτιά σου είτε είσαι εκεί είτε όχι.

Με τη BibeCoffee δε χρειάζεται να ανησυχείς πλέον για την ποιότητα και τη γεύση του καφέ σου, αφού μπορείς ανά πάσα στιγμή να βλέπεις αν η ποιότητα κάθε καφέ που παρασκευάζεται είναι στα επιθυμητά επίπεδα.

Εκτός αυτού, έχεις πρόσβαση σε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την παρασκευή του καφέ (π.χ. χρόνοι εκχύλισης), αλλά και τη γενικότερη λειτουργία της επιχείρησης, αφού μπορείς ακόμη και να γνωρίζεις πόσοι και τι είδους καφέδες πωλούνται κάθε μέρα.

Και το καλύτερο; Λύνεις μια για πάντα το πρόβλημα του καθαρισμού και της συντήρησης του εξοπλισμού, αφού η BibeCoffee σε ενημερώνει για την κατάστασή του και σου υπενθυμίζει ποια είναι η ιδανική στιγμή για να φροντίσεις τη συντήρησή του. Όλα αυτά, από την οθόνη του κινητού σου.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της BibeCoffee, που έχει γίνει το δεξί χέρι χιλιάδων ιδιοκτητών καφέ.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, μπορείς σήμερα κιόλας να επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας και να κλείσεις ένα ραντεβού, χωρίς δεσμεύσεις, με την εξειδικευμένη ομάδα μας.

Σε περιμένουμε!

More To Explore

Uncategorized

Ποιο είναι το 1 στοιχείο που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία της καφετέριάς σου;

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία της καφετέριας σου; Ως ιδιοκτήτης καφετέριας, ξέρουμε ότι προσπαθείς συνεχώς να παρέχεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ και