Πόσο εμπιστεύεσαι το προσωπικό της καφετέριάς σου;

Είσαι ιδιοκτήτης καφέ; Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σου είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Οι ευθύνες για την επιχείρησή σου πολλές και οι ανησυχίες σου πολλές περισσότερες.

Κάνε, όμως, ένα μικρό διάλειμμα, για να σκεφτείς για 2 λεπτά κάτι που ίσως σου αλλάξει ριζικά τη γνώμη σου για το πόσο καλά ξέρεις την επιχείρησή σου:

Πόσο καλά γνωρίζεις το προσωπικό σου; Πόσο τους εμπιστεύεσαι; Και γιατί τους εμπιστεύεσαι;

Εννοείται ότι μπορεί να είναι τα καλύτερα παιδιά, φιλικοί, ευχάριστοι και ευγενικοί με τους πελάτες. Και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, είναι όμως αρκετά;

Γνωρίζεις, για παράδειγμα, με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που δουλεύουν και πώς χειρίζονται τις καταστάσεις, ακόμη κι όταν εσύ δεν είσαι εκεί; Αφιέρωσε, λοιπόν, λίγο χρόνο και σκέψου τα παρακάτω σενάρια:

Πώς το προσωπικό διαχειρίζεται τις προμήθειες;

Έχει τύχει ποτέ να αναρωτηθείς πότε πρόλαβαν και εξαντλήθηκαν οι προμήθειες καφέ που είχες παραγγείλει; Και αν όντως όλος αυτός ο καφές πουλήθηκε, τα νούμερα της ταμειακής σου μηχανής συμφωνούν με αυτό;

Μήπως, ο μπαρίστα ή κάποιο άλλο μέλος του προσωπικού είναι λίγο κιμπάρης και του αρέσει να κάνει συνέχεια δώρο τους καφέδες σε φίλους του ή καλούς πελάτες;

Εκτός αυτού, γνωρίζεις αν στην παρασκευή του καφέ χρησιμοποιούν τις σωστές αναλογίες και ποσότητες ή μήπως κάνουν περιττές σπατάλες, που εσένα όμως σου κοστίζουν σημαντικά;

Πώς το προσωπικό συμπεριφέρεται στον εξοπλισμό σου;

Ταχύτητα, τεχνική, εμπειρία: κατά πάσα πιθανότητα, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις στον ιδανικό μπαρίστα και πάνω-κάτω με αυτά τα κριτήρια προσέλαβες και το μπαρίστα της επιχείρησής σου.

Βέβαια, τι να σου κάνει και αυτός χωρίς καλές και ποιοτικές μηχανές καφέ; Έτσι, έδωσες κι ένα σωρό λεφτά για τον εξοπλισμό.

Κι εδώ, είναι το σημείο που πρέπει να αναρωτηθείς αν ο μπαρίστα σου έχει ένα ακόμη, κρίσιμης σημασίας προσόν: δείχνει την απαραίτητη αγάπη στον εξοπλισμό που με τόσο κόπο απέκτησες;

Εσύ, ως ιδιοκτήτης, είσαι φυσικά υπεύθυνος να φροντίζεις για τη συντήρηση του εξοπλισμού και την αντικατάσταση εξαρτημάτων του όποτε χρειάζεται.

Στην καθημερινότητα, όμως, το προσωπικό είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του εξοπλισμού. Και μάλιστα, ο καθαρισμός αυτός θα πρέπει να γίνεται όπως ακριβώς ενδείκνυται από τον κατασκευαστή.

Αν κάτι από τα παραπάνω δεν τηρείται ευλαβικά από το μπαρίστα σου, τότε κάτι πάει ή θα πάει πολύ στραβά για την επιχείρησή σου. Γιατί;

 

Γιατί πρώτον, παραμελημένος εξοπλισμός σημαίνει κακός καφές. Και δεύτερον, οι μηχανές του καφέ θα φθαρούν και θα χρειάζονται συντήρηση πολύ πιο συχνά. Και φυσικά, θα χρειαστούν και αντικατάσταση πολύ πιο γρήγορα.

Πώς διαχειρίζεσαι το προσωπικό σου;

Ίσως όλα τα παραπάνω να έχουν ήδη περάσει από το μυαλό σου ως πιθανά σενάρια για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή σου.

Το θέμα είναι, τι κάνεις για να τα αντιμετωπίσεις; Και το κυριότερο, μήπως υπάρχουν πιο αποτελεσματικές λύσεις;

 

 

 

Αν, π.χ., η λύση που έχεις βρει είναι να ξημεροβραδιάζεσαι στο καφέ, για να ξέρεις από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, μήπως να το ξανασκεφτείς;

Έχεις πολύ σημαντικότερα πράγματα να κάνεις, ο χρόνος σου είναι πολύτιμος και στην τελική, είμαστε σίγουροι πως δεν άνοιξες το καφέ με το όνειρο να περνάς όλη σου τη μέρα εκεί μέσα και να είσαι ταυτόχρονα σε όλα τα πόστα, για να είσαι σίγουρος πως τα πάντα γίνονται όπως πρέπει.

Τώρα, αν ως εναλλακτική λύση έχεις βρει τις κάμερες, σίγουρα έχεις ήδη καταλάβει πως δε σου λύνουν κανένα πρόβλημα. Εντάξει, αν μπει κλέφτης, είσαι καλυμμένος.

Αλλά πώς ακριβώς από μια κάμερα να καταλαβαίνεις τι κάνει το προσωπικό σου; Αυτό σημαίνει ότι πρέπει όλη μέρα να είσαι πάνω από μια οθόνη, πράγμα αδύνατο. Αλλά και να το κάνεις, πάλι τα μισά θα ξέρεις.

Πώς θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Εάν όλα τα παραπάνω είναι ένα συνεχές άγχος για σένα, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι μια λύση-όλα σε ένα.

Ένα σύστημα το οποίο θα σου προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για το προσωπικό και όλες τις λειτουργίες της καφετέριάς σου, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να ξεροσταλιάζεις όλη μέρα εκεί.

Αν αναρωτιέσαι αν υπάρχει ένα τέτοιο σύστημα, φυσικά και υπάρχει και βασίζεται σε υπερσύγχρονη τεχνολογία. Πρόκειται για το σύστημα BibeCoffee, το οποίο συνδέεται στον εξοπλισμό της επιχείρησής σου και σου δίνει την πλήρη εικόνα για τα πάντα: πόσες προμήθειες σου απομένουν, σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εξοπλισμός σου, πότε θέλει συντήρηση, ποια ακριβώς είναι η ποιότητα κάθε φλιτζανιού καφέ που παρασκευάζεται, πόσοι ακριβώς και τι είδους καφέδες πουλήθηκαν σε μια μέρα.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που σου εξασφαλίζει το σύστημα BibeCoffee, τα οποία μπορείς να τσεκάρεις ανά πάσα στιγμή από το κινητό σου.

Αλλά επειδή τα οφέλη δεν τελειώνουν εδώ, μήπως θα ήθελες να συζητήσεις πιο συγκεκριμένα για τη δική σου επιχείρησή με την εξειδικευμένη μας ομάδα;

Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σου πούμε τα πάντα για την τεχνολογία BibeCoffee και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να ανέβει στο επόμενο επίπεδο.

Κάνε κλικ εδώ, για να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας, και ζήτησε μας ραντεβού σήμερα!