Πώς θα μειώσεις τα έξοδα της καφετέριάς σου;

Πού βασίζεται η επιτυχία και η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης καφέ σου;

Σε δύο παράγοντες: στον εξαιρετικό καφέ και στη διασφάλιση ότι τα έξοδά σου είναι υπό έλεγχο.

Σήμερα, λοιπόν, έχουμε μια αποστολή: να ανακαλύψουμε μαζί τι συμβαίνει στα παρασκήνια της καφετέριάς σου και πώς όλα αυτά που συμβαίνουν, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δε γνωρίζεις, αυξάνουν σημαντικά τα κόστη λειτουργίας της.

Προειδοποίηση: Όσα θα διαβάσεις στη συνέχεια θα σε προβληματίσουν. Αλλά μην αγχωθείς, γιατί, όπως πάντα, θα σου δώσουμε τη λύση που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση και εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο σου προς την επιτυχία.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι παράγοντες που ευθύνονται για σημαντικά περιττά έξοδα που κάνεις για την επιχείρησή σου; Ας ξεκινήσουμε!

Διαχείριση προμηθειών

Δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τα κόστη των προμηθειών που πληρώνεις κάθε μήνα για την καφετέριά σου.

Γνωρίζεις, όμως, ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσες να μειώσεις αυτό το έξοδο;

Και με αυτό δεν εννοούμε φυσικά να επενδύσεις σε χαμηλότερης ποιότητας καφέ ούτε να αγοράζεις μικρότερες ποσότητες από αυτές που χρειάζεσαι.

Αυτό που εννοούμε είναι να σιγουρευτείς ότι γίνεται σωστή διαχείριση των προμηθειών από το προσωπικό. Με λίγα λόγια, μπορεί ο μπαρίστα σου να κατέχει την τέχνη του καφέ, αλλά ισχύει το ίδιο για την τέχνη της… εξοικονόμησης;

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση να του ζητήσεις να χρησιμοποιεί λιγότερες ποσότητες από αυτές που χρειάζονται για κάθε συνταγή, το ακριβώς αντίθετο εννοούμε.

Να είσαι σίγουρος πως τηρεί τις ακριβείς αναλογίες και δε σπαταλάει υλικά χωρίς λόγο.

Δεν είναι εύκολο για σένα, ως ιδιοκτήτης, να παρακολουθείς κάθε φλιτζάνι καφέ που παρασκευάζεται. Αλλά η περίσσεια χρήση προμηθειών σημαίνει επιπλέον έξοδα.

Ανακριβείς παραγγελίες

Είμαστε βέβαιοι πως, ως ιδιοκτήτης καφέ, κάνεις τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό ως προς τις παραγγελίες των προμηθειών σου, για να είσαι πάντα καλυμμένος.

Μήπως, όμως, καμιά φορά το παρακάνεις και φορτώνεσαι με επιπλέον έξοδα από αυτά που χρειάζονται;

Ας είμαστε ρεαλιστές, είναι δύσκολο ένας άνθρωπος να υπολογίσει την ακριβή ποσότητα καφέ που θα χρειαστεί για την επιχείρησή του, χωρίς συγκεκριμένα δεδομένα και αριθμούς στα χέρια του.

Και ενδεχομένως σκέφτεσαι ότι από το να ξεμείνεις από καφέ, καλύτερα να παραγγείλεις περισσότερο. Ήρθε, όμως, η ώρα να σκεφτείς ότι αυτή η προσέγγιση σού κοστίζει στο τέλος της μέρας.

Αφρόντιστος εξοπλισμός

Απλά σκέψου ένα πρωί φτάνοντας στην καφετέριά σου να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια από τις μηχανές καφέ σου δε λειτουργεί.

Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία που θα περάσεις για την επισκευή ή -ακόμη χειρότερα- για την αντικατάστασή τους, αλλά και τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώσεις έτσι στα ξαφνικά.

Μια από τους πιο συχνές αιτίες βλάβης στον εξοπλισμό καφέ είναι ότι δεν καθαρίζονται όσο συχνά και όσο ευλαβικά απαιτείται. Και φυσικά, ότι συχνά αμελείται η συντήρησή του.

Αυτά, βέβαια, είναι πράγματα που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει από τον έλεγχό μας η κατάσταση και να βρεθούμε με ένα χαλασμένο εξοπλισμό που πρέπει να πληρώσουμε πανάκριβα.

Πώς θα απαλλαγείς από τα περιττά έξοδα;

Όπως καταλαβαίνεις, στη BibeCoffee γνωρίζουμε πολύ καλά όλες τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις στη διαχείριση της επιχείρησής σου.

Γι’ αυτό, στόχος μας είναι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα σε απαλλάξει από το άγχος των αμέτρητων ευθυνών και θα προστατεύσει την τσέπη σου από περιττά έξοδα.

Με την τεχνολογία της BibeCoffee, έχεις τον απόλυτο έλεγχο του εξοπλισμού σου και γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή αν φροντίζεται σωστά από το προσωπικό και αν χρειάζεται συντήρηση.

Έτσι, δε διατρέχεις ποτέ τον κίνδυνο να έρθεις αντιμέτωπος με φθαρμένες και κακομεταχειρισμένες μηχανές που θα σου κοστίσουν μια περιουσία.

Ταυτόχρονα, μπορείς να γνωρίζεις για κάθε καφέ που φτιάχνεται αν τηρούνται οι σωστές αναλογίες και αν γίνεται άρτια διαχείριση των προμηθειών από το προσωπικό.

Και όχι μόνο αυτό! Πλέον, θα έχεις στα χέρια σου μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως ο ρυθμός κατανάλωσης, ώστε να μη χρειάζεται να μαντεύεις τις ποσότητες των προμηθειών που πρέπει να παραγγείλεις.

Θέλεις να μάθεις πώς ακριβώς λειτουργεί η τεχνολογία BibeCoffee και πώς μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο να μειώσεις τα έξοδά σου, αλλά να αυξήσεις και τις πωλήσεις σου;

Κάνε κλικ εδώ, για να επισκεφθείς την ιστοσελίδα μας και κανόνισε σήμερα ένα ραντεβού με την εξειδικευμένη ομάδα μας!

More To Explore

Uncategorized

Ποιο είναι το 1 στοιχείο που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία της καφετέριάς σου;

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία της καφετέριας σου; Ως ιδιοκτήτης καφετέριας, ξέρουμε ότι προσπαθείς συνεχώς να παρέχεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ και