Πώς θα έχεις τον πλήρη έλεγχο της καφετέριάς σου;

Είσαι λάτρης του καφέ, έχεις περάσει χρόνια πίσω από τη μπάρα φτιάχνοντας τη μέρα αμέτρητων ανθρώπων ετοιμάζοντάς τους τον καφέ τους και ήρθε μια στιγμή που αποφάσισες να κάνεις το επόμενο μεγάλο βήμα: να κρεμάσεις την ποδιά σου, να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση και να δείξεις στον κόσμο τι πραγματικά σημαίνει ποιοτικός καφές.

Έχοντας και την εμπειρία τόσων χρόνων ως υπάλληλος, ίσως να είπες από μέσα σου «Εγώ μπορώ να το κάνω καλύτερα. Δε θα κάνω τα λάθη των άλλων, γιατί ξέρω».

Ξεκίνησες, λοιπόν, αυτήν την προσπάθεια, με το όνειρο να προσφέρεις τον καλύτερο καφέ στους θαμώνες της καφετέριάς σου, ενώ παράλληλα θα έχεις το χρόνο να ασχολείσαι με χίλια δυο άλλα πράγματα που σου αρέσουν, αφού πια δε θα είσαι εγκλωβισμένος στο 8ωρο του υπαλλήλου.

Αλλά κάπου εκεί, έρχεται η πραγματικότητα και σου χτυπάει την πόρτα. Μπορεί πλέον να μην ανήκεις στο προσωπικό μιας επιχείρησης, αλλά καταλαβαίνεις ότι μάλλον είναι πιο εύκολο να είσαι ένα γρανάζι της μηχανής, παρά να είσαι υπεύθυνος για τη λειτουργία ολόκληρης της μηχανής.

Γιατί; Γιατί είσαι ένας άνθρωπος που πρέπει να έχει τον έλεγχο άλλων 3, 5, 10 ατόμων που δουλεύουν στην καφετέριά σου και σιγά-σιγά αρχίζεις να βλέπεις ότι είναι σχεδόν απίθανο να ξέρεις τι συμβαίνει, όταν δεν είσαι εκεί.

Ειλικρινά, νομίζεις ότι γνωρίζεις αν π.χ. ο μπαρίστα σού βγήκε λιγάκι γενναιόδωρος και μοιράζει δωρεάν καφέδες στους φίλους του καθημερινά; Ή αν καμιά φορά βαριέται και αμελεί να καθαρίσει τις μηχανές του καφέ;

Τέτοια προβλήματα είναι γνώριμα και η αλήθεια είναι ότι οι ιδιοκτήτες καφέ έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να τα λύσουν – ίσως κι εσύ. Φέρνουν αποτελέσματα, όμως;

Το φιάσκο με τις κάμερες

Είναι απαραίτητη η εγκατάσταση καμερών σε μια καφετέρια και γενικά σε μια επιχείρηση; Ναι. Προσφέρουν κάτι ως προς τον έλεγχο και τη διαχείριση του προσωπικού; Όχι.

Πραγματικά, είναι αδύνατο να κάθεσαι να παρακολουθείς όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και να κάνεις το ντετέκτιβ, για να καταλάβεις αν κάποιο άτομο του προσωπικού κλέβει προμήθειες ή δεν πλένει σωστά τις μηχανές του καφέ.

Και αν όντως κάνεις κάτι τέτοιο, δεν έχει καμία διαφορά από το να είσαι στο χώρο 24/7. Με λίγα λόγια, ούτε χρόνο κερδίζεις ούτε την πραγματική εικόνα έχεις στο τέλος της μέρας.

Η βοήθεια της οικογένειας

Πολλές φορές, αυτό που μας λείπει πραγματικά από την επιχείρησή μας είναι ένα άτομο εμπιστοσύνης, που να νιώθουμε ότι νοιάζεται για αυτήν όσο ακριβώς και εμείς και είναι εκεί για να μας ανοίγει τα μάτια.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα μέλος της οικογένειάς μας; Αλλά είναι πραγματικά μια αποτελεσματική λύση αυτή, αν θέλουμε να είμαστε σωστοί επιχειρηματίες και πάνω απ’ όλα επαγγελματίες;

Κατ’ αρχάς, άνθρωποι είναι κι αυτοί, όλο και κάτι θα τους ξεφύγει. Κατά δεύτερον, ναι μεν είναι άτομα εμπιστοσύνης, αλλά κατά πόσο είναι σχετικοί με το χώρο;

Γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες, τις λειτουργίες, τις προκλήσεις μιας καφετέριας; Αν δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά, κατά πόσο είναι όντως πολύτιμη η βοήθειά τους;

Κάνεις την καφετέρια σπίτι σου

Αργά ή γρήγορα πολλοί ιδιοκτήτες καφετεριών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο είναι να πάρουν όλο το βάρος πάνω τους και να κάνουν την καφετέρια… σπίτι τους.

15 ώρες τη μέρα, 7 φορές την εβδομάδα εκεί. Και πίσω από τη μπάρα, και στο ταμείο, και παντού.

Αλλά αυτό ονειρευόσουν, όταν άνοιγες τη δική σου επιχείρηση; Να δουλεύεις τις διπλάσιες και τριπλάσιες ώρες και να είσαι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές;

Εξάλλου, γνωρίζεις πολύ καλά, ότι ως ιδιοκτήτης έχεις άλλες πιο σημαντικές αρμοδιότητες. Είσαι εκεί για να παίρνεις τις μεγάλες αποφάσεις και να χαράζεις στρατηγική. Όχι να σερβίρεις καφέ.

Υπάρχει λύση;

Τώρα που το ζεις, μάλλον καταλαβαίνεις γιατί πολλοί ιδιοκτήτες καφετεριών στις οποίες δούλευες ήταν όλη τη μέρα εκεί, πάνω από το κεφάλι σου και ακόμη κι όταν δεν ήταν, το τηλέφωνο χτυπούσε κάθε μια ώρα για να βεβαιωθούν ότι όλα πάνε καλά.

Είχαν καταλήξει ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση για να έχουν τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής τους.

Γιατί, όμως, όλη αυτή η κούραση και ο χαμένος χρόνος, όταν πλέον είμαστε στο 2023 και η τεχνολογία έχει κάθε λύση για κάθε πρόβλημα;

Η λύση: BibeCoffee

Θέλεις να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στην καφετέριά σου; Πόσους καφέδες έχεις πουλήσει σήμερα; Αν οι μηχανές του καφέ συντηρούνται και καθαρίζονται σωστά, για να μην πετάς τα λεφτά σου σε νέο εξοπλισμό; Πόσες προμήθειες σου απομένουν και αν γίνεται σωστά η διαχείρισή τους από το προσωπικό;

Όχι, δε χρειάζεται να ξεροσταλιάζεις στην καφετέρια για να τα γνωρίζεις όλα αυτά και άλλα πολλά, αφού μπορείς να τα βλέπεις όλα οποιαδήποτε στιγμή στο κινητό σου, με τη BibeCoffee.

Η BibeCoffee είναι το δεξί χέρι του ιδιοκτήτη καφετέριας. Είναι μια μικρή, αλλά θαυματουργή συσκευή που συνδέεται με τον εξοπλισμό σου και σου δίνει την πλήρη εικόνα.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπαίνεις στην εφαρμογή BibeCoffee και να βλέπεις οποιαδήποτε στιγμή, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι μηχανές του καφέ, τι πωλήσεις έχουν γίνει, πόσες προμήθειες σου απομένουν και πότε χρειάζεται να ξαναπαραγγείλεις, ποιες είναι οι ώρες αιχμής για την επιχείρησή σου και πολλά πολλά ακόμα.

Με λίγα λόγια: με τη BibeCoffee, θα τρέχεις την επιχείρησή σου από το κινητό σου. Οπουδήποτε κι αν είσαι.

Βέβαια, οι δυνατότητες της BibeCoffee είναι πραγματικά πολλές και οι ανάγκες κάθε επιχείρησης διαφορετικές. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος είναι να κανονίσεις σήμερα ένα ραντεβού με την ομάδα της BibeCoffee, ώστε να ακούσουμε τις ανάγκες σου, και φυσικά να σου εξηγήσουμε πώς ακριβώς θα λειτουργούσε και τι θα προσέφερε αυτή η υπηρεσία στην καφετέριά σου.

Θέλεις να μάθεις πώς θα πάρεις τον έλεγχο της καφετέριάς σου στα χέρια σου; Κάνε κλικ εδώ και κλείσε ένα ραντεβού μαζί μας.

Η ομάδα μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σου και θα σου εξηγήσουμε όλα όσα θέλεις να μάθεις για την τεχνολογία μας!

More To Explore

Uncategorized

Ποιο είναι το 1 στοιχείο που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία της καφετέριάς σου;

Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που εμποδίζει την επιτυχία της καφετέριας σου; Ως ιδιοκτήτης καφετέριας, ξέρουμε ότι προσπαθείς συνεχώς να παρέχεις εξαιρετικής ποιότητας καφέ και